Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, kurumu tanıtma, kurumun çalışmaları ve kurum hakkında çevrede olumlu izlenimler oluşturabilecek ilişkileri kurma ve bu amaçla gerekli faaliyetleri planlanma, geliştirme ve yürütme, şirketleri müşterilere, müşterileri şirketlere tanıtma, müşterilerle olumlu ilişkiler geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yürütme, sosyal ve ekonomik konularla müşterilerden gelen talep doğrultusunda bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerini kullanarak sonuca ulaşılmasını sağlama, organizasyon düzenleme sürecini takip etme, temel düzeyde proje geliştirme, mekân düzenleme ve süsleme, yardımcı hizmetleri temin etme yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.
Bu alan, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç sonucunda oluşmuştur. Sektörün turizm, servis, reklam, pazarlama vb. sektörler ile de ilişkisi bulunmaktadır. Bu da sektördeki iş gücünün çok yönlü ve yüksek seviyede olmasını zorunlu kılmaktadır.
ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR
1. Halkla İlişkiler,
2. Müşteri Temsilciliği,
3. Kamuoyu Araştırmacılığı,
4. Organizasyon Sorumlusu,
5. Fuar Organizasyon Sorumlusu dallarında eğitim verilmektedir.
Okulumuzda halkla ilişkiler dalı bulunmaktadır.
Halkla İlişkiler Dalının Tanımı: Halkla ilişkiler elemanının sahip olduğu, kurum ve kuruluşlarda; kurumu tanıtma, kurumun çalışmaları ve kurum hakkında çevrede olumlu izlenimler oluşturabilecek ilişkileri kurma ve bu amaçla gerekli faaliyetleri planlanma, geliştirme ve yürütme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Halkla İlişkiler Dalının Amacı: Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanında Halkla ilişkiler mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI
1. Program, mesleki ve teknik eğitim alanında diplomaya götüren ortaöğretim kurumları ile belge ve sertifika programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim-öğretim kurumlarında uygulanmaktadır.
2. Programın uygulanabilmesi için Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır.
Okulumuzda alanımıza ait halkla ilişkiler ve organizasyon atölyelerinde bilgisayar, fotoğraf makinesi ve gerekli diğer teçhizatlar bulunmaktadır.
EĞİTİMCİLER
1. Programın uygulanmasında Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır.
2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanında sektör deneyimi olan usta öğretici, teknisyen ve meslek elamanlarından yararlanılabilir.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’ne göre çeşitli ölçme araçları kullanılarak öğrencilerin değerlendirilmesi esastır. Buna göre;
1. Dersin altındaki modüllerin işlenişi sırasında kazandığı (bilgi, beceri ve tavırlar) yeterlikler,
2. Okulda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilerek öğrencilerin dersteki başarısı belirlenir.
EĞİTİM SÜRESİ
1. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.
2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.
BELGELENDİRME
1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.
2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.
3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.
4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.
ALANIN EĞİTİM VE KARİYER İMKANKARI
Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.Halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri pek çok iş kolunu doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendirdiği için bu sektörde iş bulma olanakları oldukça geniştir.
Bu alandan mezun olan öğrenciler;
Halkla ilişkiler ve tanıtım ajanslarında
2. Şirketlerin halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, tanıtım bölümlerinde
3. Görsel ve işitsel medya kuruluşlarında
4. Medya takip ajanslarında
5. Resmi kurumlarda
6. Kamuoyu ve pazar araştırma şirketlerinde
7. Reklam ajanslarında
8. Haber ajanslarında
9. Çağrı merkezlerinde
Şirketlerin müşteri ilişkileri birimlerinde
12. Organizasyon ve fuar şirketlerinde,
13. Turizm şirketlerinde
14. Ticaret odalarında vb. yerlerde çalışabilirler.
ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ YAPTIĞI İŞLETMELER
· Yaşar Üniversitesi
· Pınar Süt
· TAV Adnan Menderes Havaalanı
· İzmir Metro
· İzban
· Karşıyaka Belediyesi
· Çiğli Belediyesi
· Konak Belediyesi
· Büyükşehir Belediyesi
· Bayraklı Belediyesi
· Orman Bölge Müdürlüğü
· Özgörkey Holding
· İnci Holding
· Tepekule
· Norm Cıvata
· Standart Cıvata
· Etapak
· İzmir Demir Çelik
· Vfs Global(Vize İşlemleri),
· 4 Team Organizasyon
· Kansai Altan
· Akzo Nobel
· BMC
· İzmirgaz
Adres:
Demirköprü Mahallesi 6172 Sk. No6 Karşıyaka / İZMİR
Telefon
02323650751